اخبار داغ :

نگاهی گذارا بر آلبوم شانزلیزه فرزاده فرزین

مروری کوتاه بر آخرین آلبوم فرزاد فرزین

اسفند ماه ۱۳۹۶ آخرین مجموعه استودیویی فرزاد فرزین با نام “شانزلیزه”. به تهیه کنندگی رسول ترابی و انتشارات آوای دوران و به پخش دنیای هنر، راهی بازار موسیقی شد.

هفتمین اثر فرزاد بعد از فاصله تقریبا دو ساله از آلبوم قبلی او بنام ” ۶″ منتشر شد و حاوی ۱۳ قطعه است. که یکی از قطعات آن بنام ” یه خواهش ” پیش از انتشار آلبوم بصورت تک آهنگ به گوش مخاطبین رسیده بود.

عملکرد مثبت فرزاد فرزین

فرزاد فرزین در عملی مثبت به ساخت ۵ موزیک ویدئو از آلبوم اقدام کرده است که از نکات مثبت این خواننده پاپ هست و طبق گفته خودش احتمالا برای تمام قطعات بعدی هم موزیک ویدئو آماده خواهد کرد.

پیش از آلبوم فرزاد فرزین سالی رویایی با موفقیت های قطعاتش در سریال ” عاشقانه ”  و تک آهنگ های پر دانلودی چون ” دیوونه” ، ” روزهای تاریک ” و ” لعنتی ” رو سپری کرد و جایزه بهترین قطعه پاپ سال از نگاه مردم را هم با ” عاشقانه ” در جشن ملی موسیقی ما از آن خودش کرد.

انتظارات بالا از فرزاد فرزین

و همین سال پربار انتظارات را از فرزاد فرزین برای هفتین آلبوم خود بسیار بالا برد به شکلی که تمامی تور های خارجی و داخلی کنسرت هایش به نحو احسنت چه از نظر استقبال و چه از نظر کیفیت اجرا برگزار می شد.

تعداد بالای ترانه سرا و آهنگساز در آلبوم

آلبوم شانزلیزه شامل لیست بلند بالایی از ترانه سرایان، تنظیم کنندگان و میکس و مستر کنندگان است که به معنی تنوع بالا در ۱۳ قطعه این آلبوم هست.

ترانه های این قطعات را افرادی چون : آرش عدل پرور، پدرام شهرابی، آرمن، علی ایلیا، روزبه بمانی، مهدی ابراهیمی نژاد، سمیه هدایت نژاد، حامد رجبی، مسعود محمدی و خود فرزاد سروده اند.

تاثیر هنرمندان مختلف روی آلبوم

در بخش آهنگسازی، ملودی ها به دست : آرش عدل پرور، آرمن، مهدی ابراهیمی نژاد و فرزاد فرزین ساخته شده اند و این قطعات توسط : مسعود جهانی، تایماز اطاعتی، سعید زمانی، بهروز علیاری، اشکان آبرون، مهدی ابراهیمی نژاد، مهرشاد خنج، مهران خالصی، مهران خلیلی، محمد شاکر، آرتین زمانی و باز هم فرزاد فرزین تنظیم شده اند.

نکته قابل توجه استفاده از ۸ میکس و مسترکننده که معمولا در آلبوم های پاپ ۲ الی ۳ نفر تمامی این وظایف را بر عهده دارند ؛ که در اینجا: محمد فلاحی، مهدی ابراهیمی نژاد، مهران خالصی، حسین پور معصومی، مسعود جهانی، مهرشاد خنج، سعید زمانی و آرش پاکزاد میکس قطعات را انجام داده اند.

تحلیل کلی آلبوم شانزلیزه

شانزلیزه آلبومیست در سبک “پاپ”، “الکترو دنس” و تا حدودی تنظیمات الکترونیکی با حال و هوایی از محتوای مختلف ترانه و البته در بعضی موارد، ملودی های مشابه که در اکثر آثار هنرمندان برجسته داخل کشور شاهد آن هستیم.

همواره فرزاد فرزین را با قطعات انرژیک و در حال و هوای پاپ.راک می دیدیم اما اینبار چیزی که در این آلبوم مشاهده می شود، کمی جدیدتر و دور تر از فرزاد همیشگیست که با توجه به سلیقه جدید این روز های مخاطبین موسیقی، کاملا می تواند موفق باشد.

حال به بررسی قطعات قابل بحث آلبوم می پردازیم و همینطور نقاط قوت و ضعف آلبوم

*. پرواز _ شروعی قوی و منطقی؛ این نوع از پرداخت موسیقی رو برای اولین بار به همراه بازی با گام های موسیقی از فرزاد می شنویم که چاشنی فوق العاده ای به کل قطعه می دهد. بنابراین این قطعه با ترانه ای از آرش عدل پرور و پدرام شهرابی و ملودی آرش و تنظیم و میکس مسعود جهانی با موزیک ویدئوی خاصی که برای این کار تهیه شده، مهر شروع قابل قبول و خوبی به آلبوم می دهد.

 

*. قول بده _ متفاوت اما خواستنی؛ با نگاه به ۲ آلبوم قبلی فرزاد در می یابیم که همواره در قطعه دوم آلبوم های خود از قطعات فوق العاده انرژیک تری نسبت به شروع استفاده می کند که در این قطعه این حال و هوا کمی کمتر است .

با ترانه احساسی از آرمن این ویژگی اکتیوی، کمتر هم می شود. البته با توجه به استایل پرفورمنس فرزین، کاملا قطعه باب میل سلیقه او و طرفدارانش هست. ملودی هم مانند ترانه از آرمن و تنظیم توسط تایماز اطاعتی صورت گرفته و میکس و مستر قول بده را مهرشاد خنج ب عهده داشته است.

عدم احساس گویا در ترانه

*. خنده های تو _ احساسی از جنس تکرار؛ از نظر ملودی کاملا المان های مشابه با قطعه دیر اومدی از آلبوم “۶” است و احتمالا باعث خستگی شنونده و از ریتم افتادن آلبوم می شود. با ترانه ای از علی ایلیا و ملودی فرزاد و تنظیم و میکس سعید زمانی.

*. قطعات یه خواهش و شمال به اندازه یک تک آهنگ می توانستند خوب باشند اما در آلبوم اصلا کیفیت بالایی ندارند و همین باعث می شود که آلبوم به دو دسته تقسیم شود تا قبل از قطعه ششم و بعد از آن…این در حالی هست که ترانه و ملودی این دو قطعه توسط دو هنرمند برند بنام روزبه بمانی و علیرضا افشار صورت گرفته است .

ترانه های دیگر در آلبوم

*. مگه چی داری _ تحولی بی نظیر؛ مگه چی داری با ترانه و ملودی و تنظیم و میکس مهدی ابراهیمی نژاد و به کمک محمد فلاحی ساخته شده است. در یک باب می شود گفت به تنهایی چندین رتبه امتیاز را برای شانزلیزه به ارمغان می آورد.

قطعه ای کاملا استاندارد در تعریف موسیقی الکترو دنس که کاملا اینروزها فرزاد فرزین به آن توجه ویژه می کند و ضمنا پرفورمنس فوق العاده به همراه تنظیم درجه ۱ این قطعه مثال زدنی است. گفتنیست موزیک ویدئوی این قطعه هم بسیار خاص و با شیوه ای جدید در دنیای موسیقی بعد از انقلاب موسیقی بوده.

*.ای جان _ حس پشیمانی از موزیک شش و هشت ؛ عملا فرزاد فرزین خواننده ۶.۸ ام خوانی نیست و همواره و استادانه برای قطعات پر انرژی و گاها احساسی ساخته شده است. ترانه این کار به قدری بد است که انگار هلهلکی و در حال دویدن صبح گاهی نوشته شده است.

نگاهی به ترانه ها

*. دل من _ عاشقانه استانبولی؛ فرزاد فرزین در آلبوم قبلی خود ثابت کرد که توانایی آهنگسازی در حال و هوای ترکی استابولی را به خوبی دارد و قطعه ” چرا من ” از آلبوم “۶” شاهد این ادعاست.  توسط نوازندگان ترکیه ای هم ساخته شد به آهنگسازی خود فرزاد.

در قطعه دل من ملودی کمی شبیه به یکی از قطعات خواننده مشهور کشور ترکیه بنام ” مصطفی صندل” است با عنوان ” همه چیز از عشق “.

دل من با ترانه زیبا و عاشقانه خود فرزاد و سمیه هدایت نژاد و باز هم تنظیم بی نظیر مهدی کوچکی نژاد و میکس محمد فلاحی در آلبوم جا داده شده است.  باز هم ثابت می کند آقای صحنه ها ، در عاشقانه های استانبولی حرفی برای گفتن دارد.

شکل دیگر ترانه ها

*. بیمارشم _ تنظیم و اجرایی درجه یک ؛ ظاهرا این استفاده فرزاد فرزین از سلیقه های مختلف در آهنگسازی و تنظیم و اون لیست بلند بالا که در ابتدا راجع بهش صحبت شد، تقریبا موفق در اومده… مهران خالصی این قطعه بی نقص رو تنظیم و مکیس کرده که با ترانه ای از فرزاد فرزین و باز هم اجرای خوبش، باعث شد که بیمارشم تو لیست ماندگار های شانزلیزه قرار بگیرد.

*. من به جهنم _ عاشقانه ای دوست داشتنی؛ من به جهنم جزو اولین قطعاتی بود که بهمراه موزیک ویدئوی جذابش که خارج از کشور ضبط شده است.

تنظیم مهدی ابراهیم نژاد و باز هم میکس و مستر محمد فلاحی، عوامل ساخت من به جهنم بوده اند. در آخر این قطعه هم صدای ماندگار مرحوم خسرو شکیبایی به زیبایی این قطعه جلوه بیشتری بخشیده است. هر چند که آهنگسازی این قطعه کاملا ساده اما با کیفیت است. همین ویژگی این قطعه را به لیست ماندگار های این آلبوم اضافه می کند.

*. قطعات شراب و شانزلیزه که از نظر ترانه، زیبایی های ادبی خاصی در خود دارند اما بنظر می رسد که به حال و هوای آلبوم نزدیک نیستند. بهتر بود که شاید آهنگسازی بهتری برای این دو ترانه صورت می گرفت  در هر دوی این قطعات باز هم همکاری فرزاد فرزین و روزبه بمانی را در مقام آهنگساز و ترانه سرا شاهد هستیم که کارنامه موفقی باهم دارند.

*. کجا دنبالت بگردم _ تیر خلاص شانزلیزه؛ بدون شک یکی از بهترین آهنگسازی ها و تنظیمات این آلبوم به این قطعه بر می گردد که با ترانه لطیف مهدی کوچکی نژاد . این قطعه مارا به حال و هوای قطعات پاپ نوستالژی دهه ۸۰ بر می گرداند.

نتیجه گیری نهایی آلبوم شانزلیزه :

*. اگر بخواهیم آلبوم را به صورت اتومات از ابتدا تا انتهای آلبوم گوش بدهیم.  حال و هوای آلبوم مارا مجاب می کند که از قطعه سوم تا ششم بعد از یکبار گوش دادن به آن ها ترک را عوض کنیم . به غول میانی آلبوم .” مگه چی داری” برسیم و تا انتهای آلبوم این روند خوب را داشته باشیم.

*. شانزلیزه آلبومیست با تقریبا تمامی سلایق، عاشقانه، پاپ، هایپر انرژی و مختص قطعات باب شده این روزها که اصطلاحا ” تو ماشینی ” نام برده می شوند. هر کسی می تواند با این آلبوم خاطره سازی کند.

* این آلبوم بدون شک با المان های بررسی شده در کارنامه فرزاد فرزین، حتما یکی از دو آلبوم برتر اوست.

*.در آلبوم قبلی فرزاد، انتقاد ها به شکلی بود که بهتر بود ترانه های معقول و قوی تری درخور آهنگسازی فوق العاده اش استفاده شود.

۱. هرگاه در این آلبوم همکاری فرزاد فرزین با مهدی کوچکی نژاد جوان و محمد فلاحی با تجربه را دیدیم.

فرزاد فرزین بهتر است که کمتر به سمت ۶.۸ برود و اگر می رود به محصولی مانند ” کجا دنبالت بگردم ” برسد.

متاسفانه همکاری فرزاد فرزین اینبار با روزبه بمانی جواب آن چنان قدرتمندی را نداد. کاملا قطعات معمولی هستند.

وجود دو الی سه ملودی تکراری که از ساخته های خود فرزاد و علیرضا افشار . کمی در نگاه کلی جالب نیست ولی شاید برای یک تک آهنگ ملموس باشد.

*. در نکته آخر هم به معرفی ۵ قطعه برتر آلبوم و ۳ قطعه ضعیف آلبوم می پردازیم:

قطعات “مگه چی داری”، ” بیمارشم”، “کجا دنبالت بگردم”، ” پرواز” و ” من به جهنم” از بهترین قطعات آلبوم هستند. قطعات ” خنده های تو”، ” ای جان” ، ” شمال” جزو قطعات ضعیف تر آلبوم شانزلیزه هستند.

کلام آخر

* در نهایت فرزاد فرزین که این روزها استاد اجرای صحنه ای و پرفورمنس های جذاب از نوع خودش هست. هفتمین آلبوم موسیقی خود را هم منتشر کرد و قطعا تا امروز هم بازخورد های مثبت و منفی آلبوم را دریافت کرده است.

این خواننده امروز در بهترین حالت خود قطعا قرار دارد و این را باز هم می شود از استقبال مخاطبین موسیقی در فعالیت هایش مشاهده کرد . هنرمندان مثل فرزاد فرزین با بهره گیری از امکانات بیشتر نسبت به دیگر هنرمندان بیشترین کارهای ضعیف را همیشه در کارنامه خود دارند. در آخر برای این هنرمند بزرگ کشور آرزوی موفقیت و بهروزی می کنیم.